Kulturprogram

Varmt välkomna till vår kulturverksamhet. Alla är välkomna på det man finner intressant. De flesta programpunkter äger rum på torsdagar med start kl 18.00, men var uppmärksam då enstaka evenemang är en annan dag och tid.

Vill du ha vårt nyhetsbrev som påminner dig om vad som händer hos oss? Klicka här och skriv att du vill ha det.

Säkra dig din plats och köp biljett redan nu till det evenemang du vill komma på. Förköpsbiljetter säljs fram till en timme innan evenemangen börjar. Du kan fram till dagen innan evenemangen köpa din förköpsbiljett hemifrån via dator eller mobil, eller kom förbi vår reception. Det går bra att köpa en entrébiljett vid insläppet i mån av plats. 

Foto: Anna Hartvig Foto: Anna Hartvig

Onsdag 24 april 18.00 - 19.00
De högerradikala partierna och EU-valet. Framgångar och samarbeten?

De invandrings- och EUkritiska partierna förväntas skörda stora valframgångar i EP-valet. Innebär det även att deras in-flytande över utformningen av EU-politiken ökar?
Statsvetare Ann-Cathrine Jungar kommer att tala om vad de högerradikala partierna vill med EU om och deras möjligheter att påverka EU efter Europaparlamentsvalet 2019.

Biljetter 50 kr. Fika ingår innan föreläsningen börjar så kom i god tid innan.
 

Fredag 26 april 13.00 - 14.00
Om Ulla Billqvist och Thor Modéen

Thor Modéens dotter, Margareta Perby, och Lasse Zackrisson, som gjort filmen om Ulla Billquist (När molnen skingras), berättar om 1930- och 40-talets två stora megastjärnor, som också var släkt. Thor var gift med Ullas syster. De kommer att berätta historien om dessa legendariska underhållare - Billquist, krigsårens mest berömda röst i Sverige, och Modéen, pilsnerfilmens fader. Två olika konstnärssjälar, men som stod varandra så nära.
                                              Föredraget innehåller filmklipp och unika ljudinspelningar, men också personliga minnen och                                                      berättelser från familjerna Billquist-Modéen.

                                              Biljett 50 kr. Betalas kontant eller med swish i entrén. Vi avslutar med kaffe och kakor.
                                              I samarbete med Seniorakademin.

Torsdag 16 maj 18.00 - 19.00
Stadsodlingens historia - kålgårdar, kolonier och asfaltsblommor.

Visste du att vikingarna odlade koriander på sina bakgårdar och att gröna tak lanserades för över hundra år sedan som ett sätt att behålla grönskan i den växande staden? Sverige var länge ett av Europas fattigaste länder, arbetsförhållandena var hårda och människor svalt, men genom kolonilotter fick de trångbodda arbetare en grön plats i staden för rekreation och husbehovsodling.
Föreläsning av Ulrika Flodin Furås, trädgårdsjournalist och stadsodlare.

Biljetter 50 kr, kan även köpas i receptionen. Fika kan köpas på plats innan föreläsningen börjar.
 

Fredag 24 maj 13.00 - 14.30
Konståkning under jord i Solnas T-banestationer

Seniorakademin bjuder in till en”konståkning” där vi tittar på alla stationer i Solna på den blå linjen; Näckrosen, Solna centrum, Västra skogen, Huvudsta och Solna strand. Guidningen tar ca 1,5 tim med start utanför Solna C t-bana och vi avslutar med fika. Alla deltagare behöver ha en egen giltig färdbiljett.
 
                                              Biljett 50 kr. Betalas kontant eller med swish vid samlingen. Vi avslutar med fika.
                                              I samarbete med Seniorakademin.

Måndag 27 maj 18.00 - 19.30
Författarkväll med Måns Wadensjö

"Monopolet" är Måns Wadensjös fjärde roman. Alice börjar som "timmis" på Systembolaget och jobbar sig upp till en tillsvidareanställning. Hon ser nya muskler utvecklas i sin kropp och lär sig ett språk som bara kan användas i Butiken – ett slags organism som lever i samklang med löneutbetalningar, helger och årstider och vars anställda årligen samlar sig till den strid som
stavas JULHANDELN.
Köp boken av Måns för 150 kr och få den signerad. Förbeställ gärna. Han har med sig ett begränsat antal.

Förköp 80 kr +boken 230 kr. Biljett vid insläppet 100 kr.