Solna Konsthall öppnade sina dörrar i mars 2018. Konsthallen är belägen i Solna Folkets Hus lokaler, ett stenkast från Solna Centrum.

Hit är du som konstintresserad välkommen för att se all typ av samtidskonst. Lokalen är nyrenoverad med stora möjligheter för större och mindre konstutställningar. 
 

Konstnären Anna Lindberg ställer ut zodiakens gudinnor, med inspiration från en rad olika kulturer. En lek med grafiska mönster och mytologiska attribut, linoleumtryck, collage och måleri, har resulterat i en spännande serie moderna gudinnemålningar i stort format. 
Anna har länge arbetat med det gudomligt feminina som främsta inspirationskälla, i syfte att belysa något vi i vårt samhälle glömt och skylt över -att gudinnorna också finns! Kom och se, lär känna, och inspireras av egyptiska lejongudinnan Sekhmet, hawaiianska vulkangudinnan Pele, kinesiska mångudinnan Chang'e, m.fl. 
 
"When sleeping women wake -mountains move." /Kinesiskt ordspråk
 

Vernissage 8 aug 17.00-20.00
I samband med vernissagen bjuds även på live jazz av yppersta klass då vi hedrar minnet av Annas pappa, jazzpianisten och Monica Zetterlund-stipendiaten Göran Lindberg, som skulle fyllt 80 år i år.

Kom och lyssna till fantastisk jazz med några av Sveriges bästa jazzmusiker, Calle Bagge, Leo Lindberg och deras medmusikanter. Varmt välkomna!

                                      Mer av konsten på www.annalindbergart.com. Öppettider på www.solnafolketshus.se
 

Kommande utställning

5-25 september
Från Tomteboda station till Huvudsta central

I Konsthallen visar vi en fotoutställning om byggnader, omgivningar och historia längs järnvägen genom Huvudsta. En tidsresa i text och bild av Magnus Persson, Solna Hembygdsförening. Fri entré till utställningen.

Föreläsning 5 sep kl 18.00-19.15
Hur ser framtiden ut för tågtrafiken i Solna? Carolina Pettersson, förvaltningschef för miljö- och byggnadsförvaltningen i Solna stad, berättar om stadens arbete med utvecklingen av området längs med Mälarbanan.
                                                                        Förköp inkl mat 150 kr / Förköp 80 kr / Entrébiljett 100 kr. Fika ingår.
                                                                        Klicka här för förköpsbiljetter.
 


Är du intresserad av att ställa ut?Skicka ett mail till konsthall@solnafolketshus.se